dinsdag 25 januari 2022

Zta waarde glas

Hoe lager de g- waarde van het glas , des te beter de zonwerende werking. Warmtereflecteren niet-zonwerend dubbel glas. Niet-zonwerende beglazing heeft een g- waarde van ongeveer 60.


Zonwerend glas heeft eerder als g- waarde tot zelfs 28. Het gevolg hiervan is een aangenamer .

Veel voorkomende zonwerende glassoorten. Climaplus Sun (LTA , ZTA ). HR), speciaal ontwikkeld voor . De g- waarde van glas helpt om de isolatiewaarde van je ramen te bepalen. Deze waarde wordt ook wel zonnetoetredingsfactor ( ZTA ) genoemd . De breedte en vulling van de spouw alsook de uitstralingswaarden van de glaszijden bepalen de uiteindelijke U- waarde.


Licht Toetreding Absoluut (LTA):.

NB : de ZTA - waarde is equivalent met de g- waarde uit de nieuwe Europese ontwerpnorm prEN 410. ZTA - en LTA- waarden van hetzelfde glas. ZTA , nu meestal aangeduid als g- waarde ) ca. De hoeveelheid doorgelaten licht wodt uitgedrukt in de LTA- waarde. Blank glas geeft in het algemeen . AGC Glass Europe - T. De zontoetredingsfactor (g of ZTA ) stelt de totale energietransmissie.


Waarde of de veel gebruikte afkorting in Nederland ZTA ) en de . De ZTA waarde toont het percentage warmte dat door het glas heen komt. Het is mogelijk om de LTA en ZTA waarden te beperken door gebruik te maken van . Hoe hoger deze waarden , hoe meer licht en warmte je toelaat. Voor nieuwbouw is zonwerend glas met een LTA- waarde van en een ZTA - waarde van 37 . De veel lagere U (k)- waarde van gewoon dubbel glas (U (kvc) = 9 . Zoek je een zonwerende glas dakkoepel?


Met een lage ZTA (g) waarde van een dakkoepel, beperkt je de hoeveelheid warmte van daglicht tot in je interieur.

Hoe meer warmte weren hoe minder licht toetreding. Over het algemeen heeft enkel glas een ZTA - waarde van standaard dubbel glas en HR glas een ZTA - waarde die ligt tussen de en . De ZTA - of LTA- waarde van een glassoort zegt iets over de zontoelating of. Dit houdt in dat het glas minder zonnestraling of zonnewarmte toelaat en deze . Type, U- waarde , Helder, Opaal, Sun Control Clear, Helder, Opaal, Sun Control Clear. De ZTA - waarde (zonnetoetredingsfactor) van glas speelt een belangrijke rol bij woningen die erg snel (te) warm worden. Glas is van nature iets groen en bij de verschillende . Een verklaring van deze . Bij Profel assembleren we het glas voor je ramen zelf.


Ontdek je voordeel. De ggl;n is altijd hoger dan de ZTA , omdat de zontoetreding loodrecht op het glas minder reflectie geeft. Ug- waarde : totale isolatiewaarde van je glas. Vabi Elements Gebouwsimulatie corrigeert de waarden. Prestatie beglazing.


In principe geschikt voor elk type glas. Geschikt voor enkel en dubbel blank verticaal glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.