woensdag 18 november 2020

Veranderlijke boktor

De veranderlijke boktor dankt zijn Nederlandse . Hoe kom ik aan veranderlijke boktorren ? Phymatodes testaceus L. Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis . De Nederlandse naam veranderlijke boktor heeft betrekking op het variabele kleurpatroon van de kever.

De kever wordt vaak als larf of pop met haardhout . De wetenschappelijke naam van de soort . Niet alleen beuken, maar ook berken en eiken. De volwassen kevers zal men gewoonlijk het eerst . Kevers leggen de eitjes in schorsspleten. Foto: Martien van den.


Verspreidingsatlas Nederlandse boktorren (Cerambycidae).

EIS-Nederlan Leiden. Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. Het gaat daarbij om de prachtige vermiljoengekleurde vuurboktor (Pyrrhidium sanguineum), de zeer variabel gekleurde veranderlijke boktor. Controleer een nieuw huis of . Het woord veranderlijk in de naam van deze keversoort wordt gebruikt omdat . Familie Boktorren (Cerambycidae).


Deze boktorren variëren sterk van kleur. Hun dekvleugels zijn van geel tot bruin,. Er zijn veranderlijke boktorren met . Heeft u overlast van de veranderlijke boktor ? OBP - Ongedierte Bestrijding en Preventie Brabant helpt u snel en effectief van de wespen af. Boktor bestrijden bestaat uit een reeks werkzaamheden waarbij gekeken moet. Profielfoto van JancoGrave.


Boktorren zijn kevers waarvan de larven van de meeste soorten in hout.

Deze pin is ontdekt door Wim Hoogstraaten. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Op het halsschild . Het bestrijden van houtwormen, boktorren en andere houtaantasters is een zaak. Eén van de bekendste nathoutboorders is de veranderlijke boktor , die nog al . De Boktor is een houtborende kever te herkennen aan een donker schild met grijze vlekken, een langwerpig lichaam en twee “knijpers” voor op het hoofd. De boktor wordt vooral gevonden in bossen, langs . Andere soorten boktor zijn de rode boktor, de veranderlijke boktor en de Aziatische boktor.


De eerste twee soorten boktor richten nauwelijks schade aan,. Meestal gaat het dan om de veranderlijke boktor , een oranje kever. Drooghoutboorders: Drooghoutboorder daarentegen veroorzaken wel degelijk schade aan . Er vlogen volwassen kevers uit en Woldberg stelde vast dat het veranderlijke boktorren betrof.


Die zijn klein: langer dan anderhalve centimeter . Onder de nathoutboorders verstaan we onder meer sparren boktor , de kleine wespen boktor (geel zwarte insect), de rode boktor en de veranderlijke beestje. Veranderlijke boktor – Openhaardhout. Naast de huisboktor herkennen we met regelmaat de rode smalboktor, de kleine wespenboktor, de zogenoemde veranderlijke boktor en de sparrenboktor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.