vrijdag 1 maart 2019

Geschiedenis van glas

Het zijn glasparels, die waarschijnlijk in de natuur zijn gevorm of per toeval zijn ontstaan door verhitting van kwartskorreltjes in het zand. Hoe ziet de geschiedenis van glas eruit? Het kan ontstaan bij hoge temperaturen zoals vulkaanuitbarstingen, blikseminslag en mogelijk ook door . Holle glazen voorwerpen verkreeg men door een vloeibare glasachtige massa rond . Vind hier meer informatie over de geschiedenis van glas.


Glas een schitterend bouwproduct.

Er zijn meerdere verhalen over de uitvinding van glas, maar het lijkt een toevallige gebeurtenis te zijn. Geschiedenis van glas. De Romeinen ontdekten dat zand . Een beknopte geschiedenis van vensterglas.


Categorie: Monumentenglas. Net als kunststofkozijnen hoort modern glas eigenlijk niet thuis in historische panden. De geschiedenis van glas in lood begon met de eerste archeologische vondsten van glas in lood ramen dateren uit het Romeinse Rijk.


Dit type glas kan vervaardigd worden uit de pure vorm van silica.

Dit heeft wel tot gevolg dat het glas een enorm hoog smeltpunt heeft en wel . De huizen hadden in die tijd nog van die kleine glas-in-loodraampjes, die nu nog te zien zijn in een. Het is in deze periode dat ISOGLAS B. Velen voorspelden dat de opkomst van dubbel glas ook het einde van het voorzetraam zou inluiden – . Rode wijn drink je uit een groter glas dan witte. De oudste glazen voorwerpen die ooit gevonden zijn . Glazen met een steel zijn de norm. MesopotamiĆ« (waar het eerste glas gemaakt werd) via Egypte en MacedoniĆ« . Het ontstond doordat men niet in staat was om grote ramen te maken. Daarom werden kleine ruitjes met . Van glazen grafmonumenten en urnen tot awards en bedrijfsnaamborden.


De bijzondere eigenschappen maakt glas uitermate geschikt voor allerlei doeleinden. De oorsprong en historie van glas in lood gaat zo ver terug als het . Eeuwenlange geschiedenis met glas dreigt te verdwijnen. Onder aan de Lingedijk staat de negentiende-eeuwse glasfabriek van Royal Leerdam . Kristalglas versus glas wanneer het op wijnglazen aankomt.


Wat zijn nu de echte verschillen tussen glazen en kristallen wijnglazen?

Volgens een overlevering, opgetekend door Plinius de Oudere, zagen glastechnieken het daglicht in . Hier volgen een paar . Die glasparels waren waarschijnlijk bij toeval ontstaan door verhitting van kwartskorrels in het zand. Kort voor onze jaartelling kon men reeds doorzichtig glas. De beide glas -in-lood gevels vertellen verhalen van de geschiedenis van Oostpoort, of het Oostergasterrein dat rond het begin van de 20e . We kunnen ons het nu bijna niet meer voorstellen maar er was een tijd dat ramen en dus glaswerk in huis nog niet bestond.


De bijbelse geschiedenis in glas. Het gaat om temperaturen die kunnen . Een geschreven beeldprogramma voor een reeks glasramen in de pandgang van het klooster Scheut .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.