woensdag 2 mei 2018

Glasnegatieven

Op het punt van sfeer is de oude techniek onovertroffen. Museum Kennemerland bezit enkele. Hier wat voorbeelden van scans gemaakt van glasnegatieven en glaspositieven.


Wellicht heeft u ook . Molen - Veemarkt - Schilderijen - Straatbeeld - Boeren - Interieur - Fabriek - Tram - Tractor.

Collectie glasnegatieven die veel informatie bevat over de ateliers van Pierre Cuypers en zijn familie. Laat uw negatieven omzetten. Kies zelf uw gewenste kwaliteit. Beelden gaan niet verloren, kwaliteit wordt verbeterd en delen met fam.


Beeld van Toen digitaliseert uw waardevolle glasnegatieven. Met grote aandacht en voorzichtigheid behandelen wij uw kostbare materiaal. Bij het digitaliseren van glasnegatieven volgen wij de richtlijnen Digitisation of photographic materials (pdf) van het Nationaal Archief.

Deze negatieven werden door een uitgever gebruikt om ansichtkaarten van te drukken. Links ziet u het originele glasnegatief en rechts de digitale afdruk ervan. Antieke glasnegatieven. Glas) negatieven digitaliseren.


Omdat ze snel beschadigd . Om het effect van de originele glasnegatieven te versterken, integreerden we ledverlichting en waren de afdrukken in diapositief. Are you interested in using this image? Dat Cuypers in de eerste . Please contact the Image Department. Zoals misschien bij jullie bekend heb ik ooit een partij oude glasnegatieven overgenomen. De negatieven zijn vrijwel zeker . Naam archiefblok: Fotocollectie Negatieven betreffende Koninklijke Marechaussee, Suriname, MILVA, Koninklijke.


Landmacht (KL), Nationale Reserve en . Veel musea en andere erfgoedbeheerders hebben glasnegatieven in bezit. In veel gevallen liggen deze collecties te wachten op ontsluiting.

Re: Hoe glasnegatieven digitaliseren. De betreffende glasnegatieven in het Gemeentearchief hebben op de rand een . Kooiman, De Nederlandsche . Uit een grijs verleden hebben wij donkergrijze doosjes van 100x100x2gebruikt om vierkante glasnegatieven in fourflaps op te bergen. De doosjes zijn op, . Ze zitten nu per verpakt in oude kartonnen doosjes zonder verder enige bescherming . Alma-Tademakamers in Stania State zag. De glasnegatieven die over gebleven zijn hebben de tand des tijds niet allemaal goed doorstaan, getuige een foto van de Lange Jan in de steigers. Trefwoord: glasnegatieven.


Unieke archiefbeelden Rotterda“Deze collectie geeft een heel ander beeld van de stad”. Bekijk hier een kleine selectie uit de collectie glasnegatieven. De gehele collectie kunt u hier bekijken.


De meeste zijn gemaakt aan het begin van . Haarlem – glasnegatieven Historische Vereniging. De verschillende camerastandpunt-stippen laten de eerste, tweede, en eventueel volgende invoer zien. Tag: glasnegatieven. Dag te laat, maar niet minder mooi. Dit moet haast familie zijn.


Glasnegatief drie van Sjef Weterings. Een Weterings, moet haast wel. Ondanks dat je alles netjes hebt opgeborgen, blijkt toch dat de kwaliteit van je dia's, negatieven en zelfs je foto's langzaam aan het afnemen zijn. See what people are saying and join the conversation.


Het gezicht vd man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.