dinsdag 6 maart 2018

Rijden met barst in voorruit

Levert dit een boete op en wordt de auto hierdoor afgekeurd voor de apk? We leggen het graag. Kan ik alleen een barst in. Waarom niet rijden met.


Wist je dat de kans op een sterretje, scheur of barst maar liefst hoger is in de.

Het is namelijk niet ongevaarlijk om ermee door te rijden. Hieronder leggen we uit waarom. Oorzaken van een barst in je ruit. Mag u nu gewoon doorrijden of overtreedt u de verkeersregels wanneer u doorrijdt met een barst in de autoruit?


Niet bij elke barst of scheur moet de voorruit direct . Maar kan en mag je met ruitschade blijven rijden ? Hoe veilig is autorijden dan nog?

Wij willen je ten zeerste aanraden om niet door te rijden met een barst in je voorruit. Je kan gewoon doorrijden tot je vervanging hebt. Buitenlaag zit nu barst in maar . Doorrijden met een beschadigde voorruit waarbij het zicht wordt belemmer is onveilig. Daarnaast geldt dat als een scheur is vertakt, de auto wordt afgekeurd . Voorruiten vervangen is onze specialiteit.


Daarbij mag u geeneens doorrijden met. Heeft u een barst en wilt u uw voorruit laten vervangen? Maak een afspraak en u kan weer veilig verder rijden. Onze klanten geven ons een score van.


Rijden met gebarsten voorruit. Als de spleet klein is, kunt u waarschijnlijk lang veilig rijden (hoewel reparatie wordt aanbevolen). Vorige zomer zat er plots een grote barst in mijn voorruit.


Blijven mee rijden , uw venster kan niet meer dan verder scheuren. Zonder afspraak kunt u ook gewoon langsrijden bij een van de vele vestigingen. Of, indien u nergens een gaatje weet te vinden in uw agenda, dan stuurt .

Zonder ongehinderd en duidelijk zicht op de weg is veilig rijden niet mogelijk. U kunt voorzichtig, op eigen verantwoording een aantal dagen met een scheur in de voorruit doorrijden. Uw voorruit bestaat . In de rest van de ruit (dus de randen) zijn voor de APK alle beschadigingen toegestaan, zelfs meervoudige barsten.


Of u dit prettig vindt rijden is een tweede. Wanneer er een steentje tegen uw voorruit tikt tijdens het rijden , hoeft u niet meteen bang te zijn dat uw ruit barst en uit elkaar valt. Als dit gebeurt tijdens het rijden ,. Kortom, autorijden is vooruitzien en… afstand houden. Juist hierdoor wordt de kans vergroot dat er een barst in de voorruit ontstaat.


Meestal is de oorzaak steenslag tijdens het rijden. Een barst in de ruit kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.