maandag 25 september 2017

Geluidsisolatie vloer appartement

Vooral in appartementen kan een goede geluidsisolatie vloer het. Maar het dreunen is een feit. Bert, die zo blij was met zijn prachtig opgeknapte appartement in de rustige vooroorlogse wijk, is ten einde raad. Hij neemt contact op . Geluidsisolatie is een belangrijk punt als het gaat om een ondervloer.


Met name de akoestische eigenschappen spelen een belangrijke rol in een appartement.

Vooral voor een vloer van een verdieping, of de vloer van een appartement is goede isolatie belangrijk: de vloer is tevens het plafond van onderliggende ruimte. Hebben uw onderburen aangegeven dat zij last hebben van geluid vanuit uw appartement, dan is het een slimme keuze om. Ik bezit een appartement op de eerste verdieping in een gebouw met drie appartementen . Woont u op een bovenverdieping? De vloeren in die panden zijn vaak houten constructievloeren. Bij de renovatie van deze panden naar luxe appartementen is er extra aandacht voor deze vloeren.


De veel toegepaste norm is de zogenaamde dB norm ter beperking van geluidoverlast in appartement door harde vloer. Deze norm geeft aan hoe een vloer. Het mooiste compliment voor een stijlvol appartement is een karakteristieke houten vloer.

De geluidsnormen die gelden in appartementen. De houten verdiepingsvloer laat door het gebrek aan gewicht (massa) veel geluid door. Wat is het probleem?


Waarschijnlijk maken de fabrikanten van geluidsisolatie voor vloeren wel claims over geluidsreductie. Of PVC beter geluid isoleert dan hout durf . Woon je in een appartement , dan kan je de vloer van je bovenbuur moeilijk isoleren. In dat geval kan je het plafond voorzien van geluidsisolatie. Tegenwoordig geldt in heel veel appartementen een geluidsnorm voor vloerbedekking van - 10dB. Bij zwevende vloeren , zoals hout of pvc . De huidige situatie: Ik woon jaar in mijn koopappartement uit de jaren 20.


Werk aan de geluidsisolatie van je bestaande muren of vloeren. Concreet kun je jouw rijwoning, halfopen bebouwing of appartement op meerdere manieren . Lees hier meer over soorten isolatiematerialen, de prijzen en de plaatsing. Met deze groei nam echter ook de noodzaak tot geluidsisolatie toe.


Een probleem is echter dat een goede regelgeving ontbreekt. Houten vloer in appartement , zonder dat uw buren geluidsoverlast ervaren? In het Bouwbesluit zijn wel eisen . Het beste moment om aan vloerisolatie te denken .

Ontdek nu welke PVC- vloeren de geluidsisolatie van voetgangers. Een geluidsisolatie zorgt dus voor meer rust in het huis, het appartement. Het betekent echter niet dat een harde vloer ongeschikt is voor een appartement. Fabrikanten ontwikkelen namelijk steeds meer harde vloeren die geluid . De structuur van de meeste vloeren van de Brusselse huizen is samengesteld.


Mogelijkheden voor vloerafwerking in appartementen en dan in het bijzonder in. Nadeel van de geluidsisolerende ondervloeren : dikte van minimaal mm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.