donderdag 24 november 2016

Enkel glas plaatsen met glaslatten

Voor grote ruiten enkel glas gebruikt men steunblokjes en celband. Het hout van ramen, kozijnen en glaslatten moet 2x gegrond zijn. Steunblokjes plaatsen.


Maar ook voor enkel glas is het natuurlijk het handigst om het snijden. Wrik vervolgens met een plamuurmes of een beitel de glaslatten – de . Het celband zorgt voor een goede drukverdeling van het glas op de sponning en de glaslatten (denk bijvoorbeeld aan de windbelasting).

Plaatsen steunblokjes . Uitleg over het plaatsen en afwerken van uw glas. Het plaatsen van glas kunt u prima zelf doen. We leggen u hier stapsgewijs uit hoe u het glas plaatst en hoe . Neem een mes en snijd de glaskit los van de te vervangen ruit. Steek een stevig plamuurmes of beitel tussen de onderste glaslat en het kozijn, en wrik de lat . Benodigde montage materiaal om uw glas te plaatsen.


Zelf glas plaatsen ? In deze instructievideo wordt dit stap voor stap uitgelegd.

Kozijn en glaslatten passen in elkaar met het zogenoemde kliksysteem. Verwijder met een stanleymes de kit van het te vervangen glas. Met een beitel wrikt u de glaslatten voorzichtig los van . In het geval van een raam uit . Glaslatten verwijderen. Ook bij onderhoudswerk ( het vervangen van enkel glas door isolerend glas ) is . Het vervangen van enkel glas door isolatieglas;. Omdat wij er toch nieuwe glaslatten en neuslatten voorplaatsen kunnen we het er direct op aanpassen.


Als het nodig is (en kan) laat je de sponningen uitfrezen en glaslatten plaatsen. Om het glas in de deur goed klem te zetten, kunt u glaslatten gebruiken. Bij PontMeyer vindt u een ruim assortiment aan glaslatten in verschillende lengtes en . Het is oud dubbel glas of enkel glas. Ik wil alleen het glas vervangen, niets met de kozijnen doen. Lees hier meer over de gemiddelde kosten van het plaatsen van glas.


Als enkel glas wordt vervangen door dubbel glas, moeten de glaslatten sowieso . Wat is gelaagd glas? Waarom moet ik een ruit afhangen? Gas winst ten opzichte van enkel glas per mper mper jaar bij 20°C .

Zo heb je stopverf nodig voor het aanstoppen van enkel glas en monumentenglas. Je vult hiermee de randen en kieren die nog zichtbaar blijven na het zetten van . Het goed plaatsen van glas vereist een grondige vakkennis en ervaring. Natuurlijk plaatsen wij het enkel glas wat vervangen moet worden bij breuk o. Dubbelglas zelf plaatsen is helemaal niet zo moeilijk.


Op zolder heb ik zelf een kamer en die heeft nog enkel glas. De meranti glaslat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.