woensdag 9 september 2020

Tabel hardheid houtsoorten

Tabel hardheid houtsoorten

Of gebruik het zoekveld hieronder om te zoeken in de houtdatabase. De complete lijst houtsoorten vindt u. Thupa plicata (NA) oppervlaktehardheid (indrukking). Grote kleurverschillen mogelijk.


Irriterend houtstof. Harsrijk hout ontvetten voor afwerking. Hardheid van Loofhout , Naaldhout , Hardhout of Zachthout ? Hoe hoger de waarde, hoe harder het hout. Met behulp van kennis van de eigenschappen zijn houtsoorten onderling te. Net als bij loofhout is de boomsoort en het groeiklimaat bepalend voor de hardheid van het hout.


Met de duurzaamheidsklasse wordt de levensduur van een houtsoort aangegeven. Hout met duurzaamheidsklasse is zeer duurzaam, terwijl . Klik hier om te zoeken op. Kernhout : licht roodachtig bruin. De hardheid van Oregon pine. Neiging tot krimpen, werken en trekken.


Informatie over de houtsoorten wordt gegeven in tabellen (deel I) en. Mangohout is een houtsoort die de laatste jaren enorm populair is geworden. Het hout van de Mangoboom wordt gebruikt voor meubelen . De getallen in de bovenstaande tabel zijn de hardheid van het hout bij benadering.


Je kan de hardheid van de houtsoorten bekijken in een hardheidstabel. Douglas vlonder planken. De Janka- hardheid van het originele hout neemt toe bij de productie . De tabel hieronder vermeldt de relatieve hardheid van de meest gang houtsoorten. Tabel hardheid volgens . Kers : hardheid Brinell-waarde=1. Berk : hardheid Brinell-waarde= 6. Op de volgende pagina vindt u een tabel met een.


Het bepalen van de hardheid van een houtsoort is van belang aangezien dit een. Duurzaamheidsklasse voor de gangbare houtsoorten volgens EN . Naaldhout wordt ook vaak zachthout en loofhout hardhout genoemd. Hieronder een tabel met de belangrijkste eigenschappen van diverse houtsoorten. Jatoba hardhout tafelblad.


Kwaliteitseisen gevelbekledingen van hout. In overleg met de houthandel. De Afrikaanse houtsoort azobe blijft onmisbaar in tuin en in weg- en waterbouw producten dankzij unieke mechanische eigenschappen als hardheid , sterkte,. Specifieke standaardmaten in tabelvorm zijn voor deze houtsoort niet te geven. Welke soorten haardhout zijn er.


Onderstaand een tabel waarin je kan zien wat de invloed is van de . In de volgende tabel staan houtsoorten die vaak gebruikt worden voor het leggen van parketvloeren. Je vindt gegevens over de kleur, duurzaamhei hardheid. De indrukweerstand wordt bepaald door meetproeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.